Forsiden

/ fjern=syn / "Besten vår ville ha ølet veldig sterkt og hadde ofte i litt sukker, han gjekk og kjende på smaken i vekene etter at ølet var halvferdig"

Den urnorske ølgjæren kveik er ei unik grein på slektstreet til all ølgjær i verda. Brørne Jarand og Reidar Eitrheim fekk glaset med arvesølv av besten sin. Det er no teke initiativ til å søkje heimebrygging av øl med kveik inn på Unescos verdskulturarvliste. Foto: Heidi Molstad Andresen / NPK

Den urnorske ølgjæren kveik er ei unik grein på slektstreet til all ølgjær i verda. Brørne Jarand og Reidar Eitrheim fekk glaset med arvesølv av besten sin. Det er no teke initiativ til å søkje heimebrygging av øl med kveik inn på Unescos verdskulturarvliste. Foto: Heidi Molstad Andresen / NPK

URGAMAL ØLTRADISJON: Brørne Eitrheim kveiker øl slik dei lærte av besten, og slik besten lærte av dei som kom før han.



 

 Fleire må døy heime: Viktig å planlegge bustad for alderdommen no!

 

Det er lurt å være litt kritisk til det man tar inn av informasjon i mylderet av medier og plattformer.

 

Dei nye pensjonistane held fram med å jobbe i stort tal: Dette er ikkje tilfeldig og er verd fleire titalls milliardar, konstaterer finansministeren.

 

Konkurrerer med dei som driv lovleg: – Tverrfagleg samarbeid gjer det enklare å ta kriminelle næringsdrivande.

Kllima- og miljøvernministeren vurderer ekstraordinære tiltak mot jerv i Luster.

Beitedyr, spesielt storfe, har påverka plantemangfaldet i Alpane meir enn tidlegare trudd, ifølgje ny studie frå Universitetet i Tromsø.

Ode til ein gamal ost: Reddar mjølkerestane – får 15.000 kroner kiloen

Aktuelle saker