Forsiden

/ fjern=syn / "Besten vår ville ha ølet veldig sterkt og hadde ofte i litt sukker, han gjekk og kjende på smaken i vekene etter at ølet var halvferdig"

Den urnorske ølgjæren kveik er ei unik grein på slektstreet til all ølgjær i verda. Brørne Jarand og Reidar Eitrheim fekk glaset med arvesølv av besten sin. Det er no teke initiativ til å søkje heimebrygging av øl med kveik inn på Unescos verdskulturarvliste. Foto: Heidi Molstad Andresen / NPK

Den urnorske ølgjæren kveik er ei unik grein på slektstreet til all ølgjær i verda. Brørne Jarand og Reidar Eitrheim fekk glaset med arvesølv av besten sin. Det er no teke initiativ til å søkje heimebrygging av øl med kveik inn på Unescos verdskulturarvliste. Foto: Heidi Molstad Andresen / NPK

URGAMAL ØLTRADISJON: Brørne Eitrheim kveiker øl slik dei lærte av besten, og slik besten lærte av dei som kom før han.



 

Auka interesse for særeigen stad: Turistar vil sjå filosofhus i fjellsida ved Sognefjorden 

 

Gründarar med eit sting av nostalgi: Her formar Josefine  Rødal Tomren framtida.

 

Finn flyt til fjells i løpesko: Fjelløping er blitt ein friluftstrend

 

Flytta frå overbefolka bygder: 200 år sidan draumen om eit betre liv i Amerika vart røyndom.

 

– En lysende eksistens mellom tid og sted, opplever Bodil Fuhr etter å ha tatt inn Anne Katrine Dolvens utstilling på Nasjonalmuseet.

Tellef Øgrim har teke turen like over svenskegrensa, der det på vårparten går i KVIRR og ølboksar.

Beitedyr, spesielt storfe, har påverka plantemangfaldet i Alpane meir enn tidlegare trudd, ifølgje ny studie frå Universitetet i Tromsø.

Ode til ein gamal ost: Reddar mjølkerestane – får 15.000 kroner kiloen

Soldatveteranen Odd Borlaug kjempa mot den tyske invasjonen i 1940, utkommandert til forsvarskrig i Valdres. 108-åringen minnest frigjeringsdagen fem år seinare som ein av dei beste dagane i livet. 

Aktuelle saker